Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


Παρουσίαση του βιβλίου του Νεκτάριου Στελλάκη Είμαι πρόσφυγας από την Κερύνεια

Παρουσίαση του βιβλίου
του Νεκτάριου Στελλάκη

Είμαι πρόσφυγας
από την Κερύνεια

στο Σπίτι της Κύπρου

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00 θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα το βιβλίο του Νεκτάριου Στελλάκη Είμαι πρόσφυγας από την Κερύνεια, σε εικονογράφηση του Αχιλλέα Ραζή.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Αγγελική Γιαννικοπούλου, Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Εύα Σαββοπούλου του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, η κ. Ιόλη Χ. Καϊμακάμη, Κερυνειώτισσα και ο συγγραφέας.

Παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια θα παίξει το συγκρότημα «Προποντίς».

Στην Κύπρο το 1974 η εισβολή, ο πόλεμος κι ο δρόμος της προσφυγιάς, μαζί με την ορφάνια αναγκάζουν ένα εντεκάχρονο κορίτσι να ορθώσει το ανάστημά της και να βαδίσει μπροστά, χωρίς να εγκλωβιστεί στο παρελθόν αλλά και χωρίς να το αρνηθεί. Μια αληθινή ιστορία που σκοπεύει να ζωντανέψει ερωτήματα για την πατρίδα, την προσφυγιά, τη δύναμη για ζωή, το σθένος της μνήμης και της ελπίδας, την αλληλεγγύη και την αδιαφορία… Ερωτήματα πάντα επίκαιρα και καίρια, που τίθενται και θα τίθενται επιτακτικά στους νέους καθώς καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους και να χαράξουν, με «αρετή και τόλμη» τις δικές τους διαδρομές.


Ο Νεκτάριος Στελλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και ζει στην Πάτρα. Είναι δάσκαλος και νηπιαγωγός. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη γλωσσολογία στην Αγγλία και τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Έχει μια μακροχρόνια δράση στην Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΡ) στην οποία από το 2013 είναι περιφερειακός αντιπρόεδρος για την Ευρώπη.
Ανοίξτε το Αρχείο Word13-02-2018 νεκτάριος στελλάκης.doc
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση